Vizitë ne Krujë dhe Tiranë me nisje nga Tirana

tour starsS'ka vleresime

Tours to Tirana and Kruja Ekskursioni do fokusohet ne Krujë, qendër e rezistencës kundër pushtimit osman, ku do te vizitohet kështjella e saj, muzetë dhe pazari i vjetër

Kohezgjatja: Nje dite
Vendndodhja: Kruje, Tirane

Rezervo tani

Itenerari i turit ne harten Google


Shiko Turin Kruje Tirane ne harte te madhe

Turi Kruje Tirane

Share this tour

Kruja bazar, tour Nisja per Kruje
Kruja ka qënë qëndër e rezistencës shqiptare kundër osmanëve nën komandën e Heroit tonë Kombëtar, Skënderbeu. Ai nuk lejoi ushtrinë osmane te kalonte kufirin e Evropës Perëndimore për 25 vjet, duke fituar titullin e "Athleta Christi", dhënë nga Papa në atë kohë. Do të vizitohet Muzeu i Skenderbeut dhe ai Etnografik i pajisur me pothuajse të gjitha sendet origjinale nga fundi i shekullit të 19-të. Së fundi do të ecim nëpër Çarshinë e famshme të Krujës , që është plot me punime tradicionale dhe suvenire.
Tirana tour, colorful building Ne Tirane
Pas ketyre vizitave do të kthehemi në Tiranë për të bërë një vizitë me makine të kryeqytetit ku do të shohim shumicën e monumenteve duke përfshirë ndërtesat shumëngjyrëshe , të cilat me parë kane patur një ngjyre gri te trishtueshme , tipike e blloqeve të apartamenteve te ndërtuara në periudhën komuniste . Duke filluar nga zona perballë zyrës së Kryeministrit do të vazhdojmë vizitën nv zonën e njohur si Blloku i cili deri në vitin 1991 ishte një zonë "mos kalo" për shqiptarët e zakonshëm për shkak të faktit se të gjithë anëtarët e Byrosë Politike, duke përfshirë edhe vetë diktatorin kishin vilat e tyre atje . Më pas do të vizitojmë një shtëpi të vjetër karakteristike të Tiranës, e cila është njëkohësisht edhe shtëpia e një piktori te famshëm shqiptar. Ne do të vizitojmë dhomën e vjetër te pritjes ku brenda ndodhet një ballkon i stilit otoman dhe oxhaku.Ne këtë dhomë janë vendosur shumica e pikturave. Ne të vazhdojmë në këmbë për të vizituar një tjetër shtëpi e ndërtuar gjatë shekullit të parë ku do te shohim objekte interesante nga e kaluara komuniste e vendit . Turi jonë përfundon me një vizitë të Galerisë Kombëtare të Arteve, konkretisht në seksionin artit te realizmit socialist, për të parë përdorimin e artit si propagandë gjatë sundimit të një regjimi totalitar . Fundi i shërbimit tonë