Pyetje dhe Pergjigje

Informacion i Pergjithshem
 • Si te besh nje rezervim?

  Ju lutemi te lexoni "Procedurat e Rezervimit"

 • Kushtet e pergjithshme te punes?

  Para se te beni nje rezervim sigurohuni qe te lexoni Kushtet e Pergjithshme te Punes duke klikuar te linku me te njejtin emer ne fund te faqes. Do t’ju kerkohet te pranoni kushtet kur te beni pagesen.

 • Ku te gjeni informacion te dobishem per Tiranen?

  Informacionin per Shqiperine mund ta gjeni duke klikuar tek "Rreth Tiranes" ne memune kryesore te faqes

 • Cfare dokumentesh kerkohen per te hyre ne Shqiperi?

  Per ceshtjen e dokumenteve qe kerkohen per te hyre ne Shqiperi, ju lutemi te vizitoni faqen zyrtare te Ministrise se Jashtme www.mfa.gov.al

 • Si jane te paraqitura cmimet e ofruara te tirana-hotel?

  Cmimet ne kete faqe jane per dhome per nate ne Euro?

 • Si mund ta di une se jam duke rezervuar me Albania Holidays dhe jo me nje kompani tjeter?

  Albania Holidays zoteron vetem www.albania-holidays.com, www.albania-hotel.com, www.tirana-hotel.com, www.balkan-hotel.com, te paraqitura ne fund te seciles prej ketyre faqeve. Kur ju rezervoni me ne, ne ju dergojme nje dokument rezervimi me logon tone dhe adresen e faqes se internetit si dhe numrin e telefonit te kontaktit, te cilat jane te njejta per te gjitha faqet. Ne nuk marrim asnje pergjegjesi per ndonje mashtrim nga faqet e internetit me emer te ngjashem, te cilat mund te duket si faqet tona te listuara me lart. Ne nje treg te pakontrolluar ka kompani qe vetem na kopjojne dhe perfitojne nga emri dhe nga numri i vizitoreve tone. Ne degjojme vazhdimisht nga partneret tane, hotelet si dhe ofruesit e makinave me qera qe keto kompani fantazme nuk I njoftojne fare dhe ata nuk kane rene kurre dakort per nje komisjon. Udhetari eshte vetepergjegjes kur rezervon nepermjet faqeve te tilla te internetit. Prandaj, ne do te donim te keshillonim miqesisht udhetaret te kontrollojne me kujdes adresen e faqes se internetit dhe komunikimit me email (te cilat duhet te jene nga i njejti domen) si dhe cdo dokument konfirmimi per rezervimin, me qellim qe te identifikoje faqen e rezervimit.

Hotelet
 • Kur mund te bejme check in tek hotelet?

  Koha e check in-it vendoset nga hotelet dhe do ta gjeni tek informacioni per cdo hotel.

 • Cfare eshte "mosparaqitja” dhe largim i vonshem nga hoteli?

  “Mosparaqitje” eshte nje term qe perdoret kur ke bere nje rezervim dhe nuk shkon ne hotel dhe nuk na keni informuar ne qe deshironit ta anulonit rezervimin. Sipas politikes se anulimit te hotelit, nuk behet rimbursim per "mosparaqitje". Largim i vonshem nga hoteli eshte kur e liron dhomen dhe kthen celesin pas orarit zyrtar te kur klientet duhet te largohen nga hoteli. Nese do largoheni me vonese flisni me stafin e hotelit qe te beni dakord per kete ose mund t’u kerkohet te paguani extra per kete. Ekstrat “per largim te vonshem nga hoteli” ndryshojne nga hoteli ne hotel.

 • Cfare eshte politika e anulimit?

  Politika e anulimit vendoset nga cdo hotel dhe shfaqet ne faqen e informacionit te hotelit, ne faqen e rezervimit dhe gjithashtu ne Dokumentin e Rezervimit ose Kerkesen e Rezervimit.

 • Ku mund te gjej udhezimet per vendndodhjen e hotelit?

  Ne cdo faqe hoteli, poshte fotografive te hotelit do te gjeni butonin per harten. Nese nuk ka nje harte per rruget, ju lutemi klikoni te faqja satelitore per te gjetur vendndodhjen e hotelit tuaj. Ne dokumentin e rezervimit gjithashtu eshte nje imazh i hartes me link.

 • Ka parkim te disponueshem?

  Sherbimi i parkimit ndryshon nga hoteli ne hotel dhe per hotelet qe kane vend parkimi zbatohet kriteri, vendin e ze kush vjen i pari. Ju mund te kerkoni nje vend parkimi ne kutine e komenteve te formularit te rezervimit.

 • Ke duhet te kontaktojme ne rast se kemi ndonje problem me rezervimin e hotelit?

  Ju mund te kontaktoni hotelin ose agjensine me te cilen keni bere rezervimin. Ne ndonje rast shume te vecanta kur hoteli mos ta gjeje rezervimin tuaj, ju lutemi t’i tregoni hotelit Dokumentin e Rezervimit. Nese problemi nuk zgjidhet, telefononi ne numrin e emergjnces per sherbimin e klientit te tirana-hotel.com +355692081113 i cili eshte ne dispozicion 7 dite te javes, nga ora 08:00-23:00.

 • Jane te perfshira ne rezervimin tim taksat e hotelit?

  Po, te gjitha taksat jane te perfshira ne cmimin qe keni paguar.

 • Pse disa hotelet mund te rezervohen vetem per nje minimum numer netesh?

  Gjate sezonit te larte disa hotele mund te rezervohen vetem per nje minimum te caktuar netesh, (pergjithesisht 7 ose 10 nete) sepse keto jane kushtet e vendosura nga vete hotelet.

 • Si mund ta ndryshoj apo anuloj rezervimin tim?

  Te gjithe Dokumentet e Rezervimit dhe Permbledhjet e Rezervimit elektronike qe do te merrni nga kane nje numer rezervimi dhe nje link ne fund te faqes. Nese klikoni te linku “anuloni rezervimin tuaj”do t’ju dale nje faqe ku duhet te shtypni butonin “anuloj”dhe keshtu anuloni automatikisht rezervimin tuaj. Pas kesaj do te merrni nje e-mail anulimi. Kur keni bere nje rezervim s’mund ta ndryshoni ate. Nese doni ta ndryshoni, duhet ta anuloni ate dhe te filloni rezervimin nga e para.

 • Per sa kohe do marr pergjigje per kerkesen qe kam bere per rezervim?

  Jane dy kategori të mundshme të kërkesave per rezervim: rezervime te çastit për hotele "Konfirmuar" dhe rezervime mbi baze kërkese për hotelet të cilat nuk kane dhene dhoma ne dispozicion dhe janë klasifikuar si " Kërkohet Konfirmimi " në faqen tonë të internetit. Në rastin e parë, kur hotelet kanë statusin "Konfirmur", cdo gje konfirmohet ne cast dhe menjëhere. Pas përfundimit të pagesës ju do të merrni automatikisht nga kompania jonë një Dokument Rezervimi qe konfirmon rezervimin tuaj perfundimtar. Për hotelet me status " Kërkohet Konfirmimi " ju do të informoheni përmes emailit se rezervimi juaj është në pritje dhe do të konfirmohet apo anullohet brenda maksimumi 48 orëve në varësi të disponueshmërisë. Nëse hoteli ka dhoma ju do të merrni nga ne një e-mail që konfirmon disponueshmërinë. Atëherë ju duhet të klikoni në linkun në krye të e-mailit te Permbledhje e Rezervimit dhe të vazhdoni të pagesës. Pas përfundimit të pagesës ju do të merrni nga sistemi ynë automatikisht nje Dokument Rezervimi 'i cili tregon shumën e që ju keni paguar (depozita) dhe shuma e mbetur qe duhet të paguhet në hotel. Nëse hoteli nuk ka dhoma te lira ju do të merrni një email që shpjegon kete gje. Atëherë ju duhet të anuloni këtë kërkesë siç shpjegohet në piken 9 e cila tregon procedurat për të anulluar rezervimin tuaj. Pas kesaj ju ftojmë për të shkuar në faqen tonë të internetit për të bërë një rezervim të ri në një hotel tjeter.

 • Cfare eshte Dokumenti I Rezervimit dhe ku mund ta gjej numrin e kontaktit per hotelin?

  Voucheri i akomodimit i parapaguar eshte nje dokument qe tregon se rezervimi juaj eshte bere dhe eshte konfirmuar. Ne ju rekomandojme qe ta printoni dhe ta mbani dokumentinsepse disa hotele mund t’ju kerkojne ta paraqisni ne momentin e check in-it.Voucheri permban gjithashtu informacione te rendesishme duke perfshire numrin e rezervimit dhe kontaktin e hotelit. Ky dokument do t’ju dergohet me e-mail pasi te jete marre pagesa e pjeshme qe quhet Depozite.

 • Sa e rendesishme eshte qe e-maili im te jete i sakte dhe te funksionoje?

  Ne menyre qe te merrni konfirmimet nepermjet e-mailit sigurohuni qe adresa qe vendosni kur dergoni kerkesen per rezervim te jete e sakte. Nese vendosni nje adrese te pasakte nuk do te mund te merrni nje pergjigje dhe kjo mund te shkaktoje probleme ne komunikim dhe keqkuptime. Ndaj eshte e rendesishme te siguroheni qe te gjitha informacionet jane te sakta.

 • Pse nuk mora nje konfirm rezervimi me e-mail?

  E-maili yne mund te kete shkuar ne kutine e spamit, ndaj kontrolloni spamin. Nese e-maili yne eshte derguar te spami, hapeni ate dhe klikoni te butoni :ky s’eshte spam“, ne menyre qe te mos ndodhe perseri. Nese s’mund ta gjeni e-mailin, ju lutemi na kontaktoni tek sales@tirana-hotel.com dhe na jepni detajet e rezervimit tuaj, dhe nese nuk merrni pergjigje brenda 2 oreve, ju lutemi na telefononi te numri qe ju eshte dhene.

 • Mund te bej nje rezervim per sonte ne faqen tuaj te internetit?

  Po, mund ta beni duke zgjedhur hotelet e disponueshem per rezervim te menjehershem. Ju lutemi sigurohuni qe t’i vendosni te sakta detajet e kartes se kreditit, sepse eshte nje kohe shume e limituar per ne ose hotelin qe t’ju kontaktojme.

 • Mund te bej nje rezervim me telefon?

  Po, mund ta beni nese keni nje karte krediti te vlefshme. Megjithese faqja e internetit te tirana-hotel.com eshte bere per t’ju ofruar klienteve nje menyre me te lehte per rezervimin e hoteleve online, e kuptojme se disa kliente preferojne te kene kontakt direkt. Stafi yne per sherbimin e klientit do t’ju ndihmoje me kenaqesi per ta bere rezervimin nepermjet telefonit.

Transfertat
 • Mund te organizohet transferta nga aeroporti ne hotel ose e kunderta?

  Po, ju mund te rezervoni nje transferte ne fund te rezervimit tuaj pasi te keni zgjedhur nje hotel, per keto qytete: Tirane, Durres, Vlore, Fier dhe Berat. Pasi ta keni rezervuar kete transferte, nje mesazh shkon ne celularin e zyres sone dhe te shoferit I cili do t’ju prese ne aeroport me tabelen “Albania Holidays”. Kjo konfirmohet ne voucherin tuaj te transfertes. Per transfertat ne qytetet e tjera duhet te na kontaktoni me e-mail tek sales@tirana-hotel.com

 • Mund te rezervoj dhe paguaj nje transferte pa bere nje rezervim hoteli?

  Po, mund ta beni.

 • Sa kohe me perpara duhet ta rezervoj nje transferte?

  Afati me i fundit per te rezervuar nje transferte eshte ne po te njejten dite qe do mberrini, nese kjo behet brenda orarit te punes.

Mënyrat e Pageses
 • Cilat janë mënyrat e pagesës?

  Ju mund të paguani me kartë krediti ose me bankë nëse rezervimi behet të paktën 4 ditë para datës së mbërritjes.

 • Kur do mbahet pagesa nga karta ime e kreditit për një rezervim?

  Në momentin që behet rezervimi do t’ju mbahet pagesa e plote. Menjëherë do t’ju dërgohet voucheri i akomodimit i parapaguar.

 • Pse duhet të paguaj paraprakisht?

  Duke kryer parapagimin, ju garantohet shërbimi i rezervuar në faqet tona të internetit. Për më shumë informacion lexoni Kushtet Tona të Punës.

 • Ka ndonje limit te shumes qe mund te paguaj me karte krediti apo debiti?

  Ju lutemi vini re qe ne disa raste pagesat me karta krediti apo debiti mund te jene te limituara per shuma mbi 1000 euro pa qene i perfunduar verifikimi. Keto limite jane te aplikueshme per nje periudhe prej 60 ditesh. Nese ju deshironi te kryeni procesin e pageses sipas shumes se lartpermendur, ju duhet te perfundoni verifikimin e llogarise me Moneybookers. Opsioni (menyra) tjeter per pagesen e shumave te larta do te jete ajo e lidhjes me banken.

 • Pse pyetem per passwordin (fjalekalimin) kur perpiqem te bej nje rezervim?

  Ne pergjithesi, nese nje klient ka perdorur pagesen e Moneybookers 3 here, heren e katert sistemi pyet ne menyre te thjeshte perdoruesin per t’u futur me passwordin (fjalekalimin) e meparshem. Moneybookers konsideron te gjithe perdoruesit te cilet jane duke perdorur zgjidhjen e pageses me shume se 3 here ne krahasim me perdoruesin e rregullt, si pasoje ju mund te pyeteni (t’ju kerkohet) te futeni (logoheni).

 • Kush është përgjegjës për komisionet bankare?

  Në rastin e pagesave me bankë, klienti merr përsipër të gjitha komisionet bankare. Albania Holidays duhet të marre shumën e saktë të përcaktuar në faturë.

 • Pse ndonjëherë komisionet bankare janë më të larta nga sa pritej?

  Një nga arsyet mund të jetë se banka juaj nuk ka një kontrate me bankën shqiptare Intesa San Sapolo ose me bankën ProCredit(bankat me të cilat punon Albania Holidays), që do të thotë se pagesa bëhet nëpërmjet një banke të tretë ndërmjetëse. Meqë çdo bankë ka komisione bankare, komisionet bankare që do paguani ju janë më të larta.

 • Është e detyrueshme të jem pronar i kartës së kreditit që përdor për të bërë pagesën?

  Jo, rezervimi mund te paguhet men je karte krediti pronari i së cilës s’është e thënë të jetë ai që bën rezervimin.

 • Cili është afati i fundit për pagesën?

  Me kartë krediti pagesa bëhet menjëherë, ndërsa me bankë duhet të bëhet brenda afatit të përcaktuar.

 • Nëse nuk kam kartë krediti, mund të paguaj direkt në hotel?

  Jo, ne nuk pranojmë pagesat në hotel. Të gjitha rezervimet e bëra nëpërmjet kompanisë sonë kërkojnë parapagim me karte krediti ose me transfertë bankare. Kjo platforme është krijuar për të lehtësuar procesin e rezervimit për klientët dhe kompanitë që ofrojnë shërbimet. Ndaj parapagimi ofron një garanci për të dyja palët.

 • Kur dhe si do t’i marr dokumentet që kanë lidhje me rezervimin?

  Dokumentet do t’ju dërgohen nëpërmjet e-mailit, pasi të jetë marrë pagesa e plotë e shumës së rezervimeve.

Makinat me Qera
 • Çfarë mbulohet nga siguracioni?

  Pagesa e siguracionit përfshin mbulimin e CDW (Dokumenti i Dëmtimit te Përplasjes) dhe TP (mbrojtjen nga vjedhja). Kini kujdes: Klienti është i detyruar të paguajë 10% të shpenzimeve të dëmit nëse vërtetohet se e ka pasur ai fajin në një aksident.

 • A ka kufizime në kilometrazh?

  Jo, kilometrazhi është i pa limituar dhe përfshihet në cmim nese makina perdoret brenda Shqiperise.

 • Çfarë është kategorizimi acriss i automjeteve?

  Kategorizimi acriss është një kategorizim ndërkombëtar i automjeteve nëpërmjet të cilit kompanitë e makinave me qira drejtojnë biznesin e tyre. Çdo kompani që ofron shërbimin e makinave me qira mund të garantoje kategorinë e automjetit, por jo një automjet të veçantë.

 • Çfarë ndodh nëse nuk e kthej automjetin në kohën e përcaktuar në voucher?

  Do faturoheni një ditë ekstra për makinën me qira. Pagesa merret nga depozita.

 • Po nëse e kthej automjetin me më pak karburant sesa kur e mora?

  Do faturoheni për karburantin bashkë me koston për mbushjen me karburant të makinës. Pagesa merret nga depozita.

 • Mund ta marr automjetin në një vend dhe ta dorëzoj në një vend tjetër?

  Po, kjo është e mundur për vendet e listuara në faqen tonë të internetit. Për çdo vend tjetër që është jashtë Tiranës ka kosto ekstra.

 • Mund të dal jashtë Shqipërisë me makinën me qira?

  Po, nëse lajmëroni paraprakisht kur bëni kërkesën për makinën. Siguracioni ndërkombëtar është i detyrueshëm dhe ka kosto ekstra.

 • Është e detyrueshme patenta ndërkombëtare?

  Jo

 • Mund të drejtohet automjeti nga më shumë se një shofer?

  Po, mund të autorizohen dy shofere. Pjesëtaret e tjerë mund ta ngasin automjetin nëse një nga shoferët e autorizuar ndodhet në automjet.

 • Pse duhet të kem karte krediti kur të marr automjetin?

  Karta e kreditit është e nevojshme në rastin kur e merr automjetin në një vend dhe e dorëzon në një vend tjetër. Karta e kreditit autorizohet që të përdoret nga kompania e makinës me qira për shumën e autorizuar nga klienti, për të mbuluar ndonjë dëmtim të makinës nëse është shkaktuar për faj të shoferit.

 • Është e mundur të kemi një sedilje për bebet?

  Kjo varet nga kompanitë. Në disa kjo është e disponueshme me një kosto ekstra. Ju lutemi na informoni për moshën dhe peshën e fëmijës kur të bëni rezervimin, në mënyrë që t’ju sigurojmë një sedilje të përshtatshme.