Vizitë e Beratit me nisje nga Tirana ose Durrësi

tour stars2 vleresime

tirana-Berat Daytrip Ekskursion ditor në Berat, një qytet i pranuar nga UNESCO-s për arkitekturën e tij dhe një nga qytetet më tërheqëse në Shqipëri.

Kohezgjatja: Nje dite
Vendndodhja: Berat, Tirane

Rezervo tani

Itenerari i turit ne harten Google

Turi Berat Tirane

Share this tour

Tours to berat Nisja per Berat
Në mëngjes nisje per në Berat, pjesë e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s. Duke qenë më shumë se 2400 vjeçar, qyteti është një nga më tërheqësit në Shqipëri. Themeluar në shekullin e 3 para Krishtit nga nje fis Ilir i Shqipërisë së Mesme me një kështjellë mbrojtëse, fillimisht ka qene i njohur si qyteti i fortifikuar me emrin Antipatrea. Ne 1417 qyteti u pushtua nga osmanët që ndërtuan disa xhami poshtë kalasë së vjetër të qytetit. Berati ndodhet në këmbët e malit Tomorr dhe në brigjet e lumit Osum. I ndërtuar në të bardhë në një shpat të gjelbër, me lumin afër, qyteti ofron një pamje të mrekullueshëm sapo e shikon. Berati është i njohur për shtëpitë e tij të larë në të bardhë - me dritaret që duket se janë ndërtuar mbi njëri-tjetrit, nga te cilet kane marre emrin "qyteti i njëmijë dritareve". Qyteti ruan akoma një stil unik të arkitekturës, me rrugët e ngushta të shtruara me gur..
Berat castle, St Triadha Church Kalaja është e vetmja në Shqipëri që akoma ka shtëpi dhe banorë brenda mureve të saj , duke jetuar në të njëjtin mënyrë dhe vend si paraardhësit e tyre kanë bërë shekuj më parë .Do të vizitojmë Kalanë , Kishën e Shën Maries që është kthyer ne Muzeun Onufri, e cila përmban një koleksion të ikonave dhe do vizitojmë dy kisha të tjera qe normalisht nuk janë të hapura për publikun . Onufri, sipas te cilit eshte emëruar ky muze, ishte një mjeshtër shqiptar i pictures i shekullit të 16, që ka pikturuar shumë ikona kishtare në Shqipëri dhe Greqi dhe është i famshëm për ngjyrën e kuqe qe mban emrin e tij . Berati është gjithashtu i njohur pasi dy nga Biblat më të vjetra " Dhiata e Re ", njëra nga shekulli i 6-të dhe tjetra nga të shekullit të 9-të pas Krishtit, janë gjetur këtu . Dreka është një pervojë unike dhe do te jetë në një shtëpi tradicionale brenda në kështjellë .Kjo është nje mundësi e papersëritshme per te provuar gatim shqiptar te bërë në shtëpi dhe nuk duhet humbur . Pas vizitave dhe drekës në kështjellë me specialitete shtëpie, do të marrim rrugën drejt lagjes së vjetër të Mangalemit , ku ne do të vizitojmë Xhaminë e Mbretërve dhe Teqenë Helveti qe janë afër njëri-tjetrit . Monumentet fetare të besimeve të ndryshme jane ndërtuar afër per te treguar tolerancën fetare të shqiptarëve. Duke u kthyer në Tiranë ndalojme në një kantinë vere locale, që t drejtohe nga një familje nga Berati , ku ne mund të provojmë një nga verërat më të mira shqiptare . Fundi i shërbimit tonë .